Яєчня з перепелиних яєць: звичайне блюдо з незвичайних інгредієнтів

Яєчня з перепелиних яєць – оригінальне блюдо до сніданку з незвичайного продукту. Сьогодні розберемо, як приготувати, щоб вийшло красиво і не підгоріло. Поговоримо про користь плямистих яєць, про калорійність страви.

Яєчню з перепелиних яєць можна приготувати двома способами:
1. бовтанка – розбивають яйця в миску, збивають вінчиком і виливають на сковороду;
2. яєчня – гострим кінцем ножа акуратно розрізають шкаралупу, виливають вміст яєць в миску і відразу викладають на сковороду, зберігаючи цілісність жовтків.

Інгредієнти
Кількість порцій:
Яйце перепелине 16 шт.
Оливкова олія (будь-яку рослинну) 20 мл.
Сіль за смаком.

На 100 грам: Калорії: 175,8 ккал
Білки: 12,3 м
Жири: 14,13 м
Вуглеводи: 0,42 м

Покрокове приготування, 15 хвилин
Зрізаємо капелюшок шкаралупи з гострого кінця і виливаємо вміст в миску.

Розігріваємо на плиті сковороду з оливковою олією.

Одночасно виливаємо на розігріту сковороду вміст миски.

Смажимо не закриваючи кришкою приблизно 3 хвилини, в залежності від величини яєць. Дивимося, щоб білок “схопився”, тобто з прозорого перетворився в білий.

Подаємо готову страву на пологій великій тарілці і прикрашаємо зеленню і помідорами.

Користь для організму

Красиві і незвичайні перепелині яйця унікальні за своїми якостями. Вони корисні всім, тому що:
1. володіють підвищеним вмістом вітамінів – цианокобаламином, ретинолом, аскорбінової кислотою; 2. насичені мінералами – калієм, фосфором, залізом, магнієм, натрієм;
3. містять велику кількість амінокислот;
4. при вживанні відсутній ризик захворювання сальмонелою;
5. мають приємний смак, що піднімає настрій;
6. в їх складі виключно корисний холестерин;
7. не можуть спровокувати алергічні реакції;
8. благотворно впливають на роботу головного мозку і нервову систему;
9. сприяють виведенню радіонуклідів з організму;
10. є дієтичним продуктом.
Обов’язково введіть в свій раціон корисні і смачні плямисті яйця, які забезпечать вас запасом енергії на тривалий термін. І, як завжди, не переїдайте, нехай все буде в міру.

Корисні поради
1. Розбити “плямисте диво” можна за допомогою манікюрних ножиць. Акуратно зріжте кришечку з гострого кінця. Те ж саме можна зробити за допомогою ножа. Вставте вістря в шкаралупу збоку і поверніть за годинниковою стрілкою, як би зрізаючи кришечку. Це дуже зручно. Швидко розбити відразу всі 16 штук на сковороду не вийде, тому акуратно виймаємо вміст спеціальним способом в мисочку і тільки потім виливаємо на сковороду.
2. Маса п’яти перепелиних яєць дорівнює 1 курячому, тому потрібно розумно розраховувати кількість яєць на 1 порцію. Зазвичай використовують 12-20 штук на 2 порції.
3. Додавши трохи молока в бовтанку, можна отримати відмінний омлет.
4. Я подаю найпростішу, класичну перепелину яєчню з овочами і грінками. Смажу її приблизно 1,5 хв. – круто і 45 сек. – в мішечку.
5. Незважаючи на невеликий розмір, плямисті яйця досить насичені, хоча є низькокалорійним продуктом. В одному перепелиному яйці 15 ккал, в одному курячому – 75 ккал. Здавалося б, в 5 разів менше, але ж ніхто не їсть їх по одному, їх їдять відразу по 5-8 штук, тому по калорійності виходить приблизно так само.
6. Хочете трохи змінити смак яєчного блюда, підсмажте його на вершковому маслі, хоча це абсолютно не по правилам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *