Томатний суп з морепродуктами – легко готувати, смачно їсти

Томатний суп з морепродуктами – легко готувати, смачно їсти

Ах, море, море! Скільки дивовижних дарів містить в собі його бездонна глибина? Сьогодні про море нам нагадає легкий томатний суп з морепродуктами. Які морські гади підійдуть для приготування? Можна готувати з мідіями і кальмарами, каракатицями і восьминогами. Ми приготуємо з рапанами і тигровими креветками. Вибирайте на свій розсуд – який морський коктейль виявиться більш доступним.

Морські продукти дуже делікатні, тому готують їх саме мінімальний час. Тоді в них зберігаються і аромат, і користь.

Інгредієнти:
Кількість порцій: 6
М’ясо рапанів 400 м
Креветки 200 м
Помідори 6 шт.
Томатна паста 100 г.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Томатний сік 100 м
Вершки 100 м
Масло вершкове 50 г.
Коньяк 40 мл.
Часник 2 зб.
Прованські трави 1 ч. Л.
Сіль за смаком.
Зелень за смаком.

На 100 грам:
Калорії: 43,2 ккал
Білки: 7,1 м
Жири: 0,4 м
Вуглеводи: 1,4 м

Покрокове приготування, 30 хвилин
Очищаємо креветки і рапани від панцира. М’ясо рапана промиваємо під проточною водою і розрізаємо навпіл. З креветок прибираємо темну прожилку.

Розтоплюємо в сковороді вершкове масло, додаємо часник і злегка обсмажуємо. Відправляємо туди м’ясо морських мешканців, обсмажуємо 3 хвилини і вливаємо чарку коньяку. Накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.

Бланшуємо помідори близько 30 секунд. Після цього опускаємо їх в холодну воду. Робимо надрізи біля основи і знімаємо шкірку. Нарізаємо томати кубиками.

На окремій сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо дрібно нашатковану цибулю. Відправляємо туди ж очищені помідори, томатну пасту і суміш прованських трав. Накриваємо і залишаємо гаситися 5 хвилин.

Переносимо готову і трохи остигнула томатну суміш в блендер і збиваємо в однорідну масу.

Переливаємо вміст блендера в каструлю і відправляємо на вогонь. Після закипання вливаємо томатний сік, доводимо до кипіння і викладаємо морепродукти. Тонкою цівкою вводимо в каструлю вершки, проварюємо 4 хвилини, пробуємо на сіль. Додаємо трохи перцю, спецій за смаком і вимикаємо. Ми залишаємо настоюватися 15-20 хвилин.

Страва готова! Подаємо до столу. За бажанням можна приготувати окремо грінки з розплавленим сиром і зеленню, нарізати лимончик і налити чарочку доброго коньячку.

Користь чи шкода
Будь-які морепродукти багаті вітамінами А, В, РР, Е і мікроелементами. Наприклад, м’ясо рапанів вважається не тільки ніжним делікатесом, а й містить у 2-3 рази більше легкозасвоюваного білка, ніж яловичина і телятина. Амінокислоти в м’ясі молюсків діють на наш організм так:
1. постачають наші м’язи енергією;
2. покращують роботу головного мозку;
3. покращують обмін речовин;
4. насичують киснем кров’яні тільця;
5. підвищують імунітет;
6. сприяють нормальній роботі нирок;
7. підвищують лібідо і потенцію у чоловіків.

Протипоказань майже немає, крім індивідуальної нестерпності. Якщо суп не гострий, то буде корисний навіть дітям і літнім людям. Адже не дарма японці, які люблять гострі страви з морепродуктами, вважаються самої долгоживущей нацією, незважаючи на погану екологічну обстановку в їх країні.

3 корисних поради

1. Якщо ви придбали рапани в панцирі, то кращий спосіб їх витягти – попередньо помістити в морозилку на 3 години. Дайте відтанути, і після цього м’ясо молюска з легкістю виймається. Їстівна частина у рапанів – так звана нога, з неї ми сьогодні і готували. Її необхідно ретельно відмити від чорноти і слизу.

2. Для більшої насиченості і аромату можна зробити такий суп на основі рибного або курячого бульйону. Варю його заздалегідь, заморожують, і коли з’являється можливість – готую.

3. Якщо Вы готуете суп з кальмара, контролюйте час. Всього 5 хвилин – і він став жорстким! Кальмара неможна так довго варити, йому потрібна лише трохи термічної обробки – максимум 3 хвилини. Взагалі всі морські мешканці не люблять, коли їх довго варять.


Write a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *