Пишні оладки з сиром на кефірі, рецепт без дріжджів: відмінний варіант до сніданку і для перекусу

Пишні оладки з сиром на кефірі, рецепт без дріжджів: відмінний варіант до сніданку і для перекусу

Пишні оладки з сиром на кефірі, рецепт яких не містить дріжджів, за смаком нагадують сирники, але мають зовсім іншу текстуру. Якщо ми готуємо сирники, то додаємо до сиру трохи борошна і інші інгредієнти, а коли готуємо оладки, основним інгредієнтом все ж є мука. Виходять відмінні, білі, з засмаженою скоринкою пампушки на сніданок або для денного перекушування.

Кількість порцій: 3
Борошно 150 г.
Сир 150 м
Кефір 150 мл.
Яйце 1 шт.
Цукор 2 ст. л.
Сода 1 ч. Л. (Без гірки).
Сіль 0.5 ч. л.

На 100 грам: Калорії: 322,0 ккал

Білки: 10,0 г. Жири: 13,6 г.

Вуглеводи: 42,0 м

Покрокове приготування, 45 хвилин

Беремо сир, сіль, цукор і яйце. Сир розминаємо виделкою до м’якості.

Розминаємо все виделкою і додаємо кефір.

Розмішуємо чайну ложку соди з борошном.

Додаємо борошно з содою і замішуємо тісто. Місити довго не треба, тільки перемішати всі інгредієнти.

Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо тісто ложкою, змоченою у воді або маслі.

Накриваємо кришкою і смажимо з кожного боку по 1,5 хвилини.

Перевертаємо оладки за допомогою двох вилок – це дуже зручно. При необхідності можна перевернути ще кілька разів.

Готово!

Користь для організму

Розповімо про користь головного інгредієнта нашого сьогоднішнього страви – сиру. Радимо обов’язково вживати його в їжу і додавати в куховарство, тому що він:

1. містить велику кількість кальцію, що добре для формування і підтримки опорно-рухової системи, зміцнення структури кісток, зубів, нігтів;
2. містить і інші мінерали – залізо, калій, магній, фтор, мідь, фосфор;
3. багатий білком, вітамінами C, PP, E і групи B.

Намагайтеся вживати в їжу свіжі молочні продукти, але якщо термін придатності сиру вже закінчився, то додати його в куховарство буде все ж можна, тому що для будь-якої випічки гарні кисломолочні продукти. Чим кисліше сир, тим краще пампушки піднімуться.

Корисні поради

1. Обов’язково добре розігрійте сковороду, потім прикрутіть вогонь і смажте зовсім на малому, щоб сирно-борошняна маса добре пропеклась.
2. Смачними оладки вийдуть з будь-якого сиру, але особливо ніжними будуть з дитячого сирка.
3. Часто ми купуємо велику кількість сиру, не встигаємо його з’їсти відразу і тому заморожуємо. Разморозьте сир правильно, коли зберетеся піч пишні оладки.
4. Щоб вийшло пишно, обов’язково додавайте в тісто кисломолочний продукт. Добре підійде кисле молоко, прокисла сметана, старий кефір.
5. Не кладіть в сирне тісто більше одного яйця, щоб не обтяжувати, інакше йому важко буде підніматися і вийде “Зака”, тобто не пропечеться.
6. Фішка приготування сьогоднішнього тесту в тому, що збивати його не треба. Потрібно просто все акуратно перемішати і залишити “підніматися”, не турбуючи, щоб сталася реакція кефіру і соди. Коли ложкою викладаєте тісто на сковороду, знову ж таки, не перемішуйте його.
7. Якщо вам не подобається багато масла, викладайте їх після смаження на паперові рушники і тільки потім на тарілку для подачі.
8. Сирні оладки можуть бути солодкими і солоними. Якщо приготуєте солоний варіант, то їх можна використовувати замість хліба.
9. Подавайте оладки зі сметаною і цукром, з варенням і згущеним молоком. А якщо хочете побалувати ваших близьких, то розтопіть шоколад і нанесіть його сіточкою на оладки. Це додасть естетики і смаку.


Write a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *